Det er altid dejligt med lidt musik i baggrunden, men vidste du, at 80 procent af de virksomheder, der benytter sig af baggrundsmusik, gør det ulovligt?

Baggrundsmusik giver en mere afslappet og glad stemning blandt kunderne, og det er samtidig bevist, at baggrundsmusik aktivt er med til at øge omsætningen. Derfor er det altid en god ide at have noget baggrundsmusik, fordi det får kunderne til at føle sig mere afslappede i din forretning, hvilket bevirker kunderne bliver der længere og bruger flere penge. 

Netop derfor er baggrundsmusik uundværligt i mange forretninger, men desværre er der mange virksomheder, som ikke er godt nok informeret om reglerne om at spille baggrundsmusik i en forretning, og de risikerer derfor at skulle betale større omkostninger.

Hvis du ejer en butik, et spisested eller måske en frisørsalon, kan du ikke bare sætte din telefon til højtaleren og spille baggrundsmusik fra din private Spotify-konto eller lignende, men du skal derimod anvende en godkendt musikløsning.

Det er ikke nok at betale den lovpligtige betaling til Koda

Det er altså kun lovligt at afspille baggrundsmusik, hvis du anvender en godkendt musikløsning.  Anvender du eksempelvis en godkendt løsning som Spotify Erhverv, skal du samtidig betale til Koda og Gramex, der sikrer, at kunstnerne får penge for deres musik.

Det kan godt være en stor udgift, som mange butiks- og restaurationsejere glemmer. Har du eksempelvis en butik på 500 kvadratmeter koster det 8.400 kroner om året til Koda*, og har du et pizzeria på bare 100 kvadratmeter koster det hele 13.000 kroner om året til Koda* udover udgiften til et Spotify Erhvervsabonnementet.

Manglende betaling kan opkræves bagud

Der er desværre en del butikker og spisesteder, der glemmer, at de skal betale til Koda. Hvis Koda kommer på kontrolbesøg og hører, at der bliver spillet musik, kan de opkræve hele betalingen bagud.

Heldigvis har vi hos RadioSparx en alternativ løsning, der er godkendt og samtidig koster langt mindre.

En lovlig løsning med store besparelser

Hos RadioSparx tilbyder vi en godkendt abonnementsbaseret musikløsning fra blot DKK 119,- om måneden med butiks- og restaurantarealer på op til 240 kvadratmeter og fra 299 kroner om måneden ved større butiksarealer.

Fordelen ved RadioSparx musikløsning er, at der ikke skal betales for musikken til Koda og Gramex. 

Med vores musikløsning fra kr. 119,- pr. måned, til butik/restaurant under 240 m2, får du 10 valgfrie musikkanaler, som du kan begynde at afspille med det samme, hvis du bestiller her. Har du en større butik eller restaurant har vi en løsning fra DKK 269,- pr. måned med mere end 400 valgfrie musikkanaler indeholdende mere end 500.000 forskellige numre. Se mere her.

Vi kan tilbyde løsningen, hvor du sparer udgiften til Koda og Gramex, fordi vores kunstnere har overdraget rettighederne på musikken til os. Det er professionelle musikere, der laver god musik, men primært er kendt i USA eller i andre lande, og som ikke er medlemmer af de europæiske musikeres forbund.

Har du behov for at kunne spille musik fra alle de populære kunstnere, du hører i radioen, kan du tilmelde din musikaftale hos Koda her, men har du behov for god baggrundsmusik, der skaber den gode stemning i din forretning, kan du her læse mere og prøve vores løsning gratis i 14 dage.

Vi hjælper dig med at få den gode stemning med god baggrundsmusik til en fornuftig pris, uanset om du har et stort indkøbscenter på mange tusinde kvadratmeter eller en lille frisørsalon på få kvadratmeter. Vores musikløsning er godkendt, og vi afregner direkte med vores musikere og rettighedshavere.

*Priser aflæst på www.koda.dk den 1. august 2019.